lauantai 30. kesäkuuta 2012

Noviisiopettajan toinen vuosi

Pari viikkoa sitten postiluukusta tipahti uusi työsopimus allekirjoitettavaksi. Nyt minulla on siis virallisesti virassa. Erityisopettajien tarve on todellinen - opiskelukaverit ovat suurilta osin jo löytäneet itselleen virat tai ainakin pidemmät sijaisuuspätkät. Viime keväänä minä ällistelin sitä, että minut valittiin tekemään tuota vuoden pätkää täysin noviisina. Nyt minä ihmettelen sitä, kuinka minä tuon viran sain - lähes täysin noviisina. Olen ällistynyt ja onnellinen. Viimeisimmissä Opettaja-lehdissä on ollut taas keskustelua siitä, miten useiden aineiden aineenopettajille on tarjolla vain vuoden pätkiä usein ilman kesäajan palkkaa. Olisi kamalaa joutua suunnittelemaan elämää aina vuodeksi kerrallaan. Myös oman osaamisen ja opetuksen kehittäminen jää varmasti aika katkonaiseksi, kun kaiken takana pyörii koko ajan ajatus siitä, että työtä ei jatka enää seuraavana lukuvuonna. Tai saattaa jatkaa, mutta sitä ei tiedä vielä varmaksi.

En oikein tiedä, mistä haluaisin nyt vielä kertoa. Työasiat ovat aika hyvin jääneet työpaikalle. Pari ensimmäistä viikkoa meni vielä työasioita pyöritellessä, mutta nyt muut asiat ovat aika hyvin täyttäneet pään. Minnekään pitkälle ei ole loman aikana tarkoitus mennä - opiskelukaupungissa muutaman sadan kilometrin päässä aion käydä ja jotain pientä reissua Suomen rajojen sisällä noin muutenkin on suunnitelmissa. Noin muuten on tarkoitus olla kotosalla, nautiskella siitä kun on aikaa ja ennen kaikkea käydä tallilla ja ratsastaa paljon!

Blogi jatkaa siis ensi vuonna. Sitä odotellessa voin kyllä kirjoitella - mutta mikä kiinnostaisi? Jos joku heittää kysymyksiä tai jutusteluaiheita, niin kirjoitan niistä mielelläni. Noin muuten pidän lomaa blogistakin ja odotan sitä, kun syksy tuo mukanaan taas tuoreet kirjoitusaiheet.

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lomalla

Kotona on muuton takia ollut nettikatkos, joka jatkuu edelleen. Viikon päästä netin pitäisi toimia myös uudessa osoitteessa. Kirjoittelen silloin sitten ajatuksia keväästä ja koko viime vuodesta. Nyt nopeasti tärkeimmät luentomuistiinpanojen tyyliin:

- toukokuu oli kamala, mutta loppui lopulta
- tajusin, että olen äärettömän etuoikeutettu: sain tehdä viime vuoden töitä työkolmikkona luokassani kahden upean ihmisen kanssa
- toisen näistä kanssa jatketaan myös ensi syksynä, jee!
- en osaa olla kesälomalla, joten hankin "kesätöitä" = ruumiillista puuhastelua tallilla
- tämä on auttanut työjuttujen unohtamiseen
- vasta etäisyys töistä on näyttänyt, kuinka pelottavan kiinni olen oikeastaan työjutuissa ollutkaan
- mutta toisaalta etäisyys on näyttänyt myös sen, että kyllä mä olen juuri siinä ammatissa, jossa nyt haluan ollakin
- ja viimeisenä: päätin jatkaa blogin pitämistä ensi lukuvuotenakin

Ensi kerralla kokonaisilla lauseilla ja jäsennellymmin. Nyt täytyy lähteä lainakoneelta. Ihanaa kesää kaikille!