perjantai 11. tammikuuta 2013

Noviisiopettajan hakusanat

Selailin tuossa itseäni huvittaen hakusanoja, joilla blogiin googlesta päädytään. Jos otan kymmenen suosituinta koko blogin olemassaolon ajalta, eivät tulokset ole yllättäviä: noviisiopettaja ja erityisluokanopettaja blogi ovat yleisimmät. Kolmantena tulee sitten vanhempainilta. Olen kirjoittanut postauksen ihan ensimmäisestä pitämästäni vanhempainillasta. Oli muuten jännä tilanne! Seuraavat hakusanat ovat taas ihan hyvin arvattavissa olevat noviisiopettajan ensimmäinen vuosi, noviisiopettaja blogi, erityisluokanopettaja noviisi, noviisiope ja noviisiopettajan ekavuosi. Kaikkien aikojen top kymppiin mahtuvat myös hakusanat kuvakommunikaatio ja Askeleittain. Näitä asioita olen hyvin kevyesti sivunnut odotellessani ensimmäistä vuottani opettajana (toukokuu 2011) ja aloitellessani ensimmäistä vuottani (syyskuu 2011).

Viimeksi kuluneen kuukauden kuukausikatsauksessa sitten noiden edellämainittujen lisäksi blogiini on päädytty hakusanoilla ensimmäinen päivä opettajana, miten siwa liittyy aleksanteri suureen ja ehkä omituisimpana - munaa vittuun. Huhhuh. Aloitetaan tuolta helpoimmasta. Ensimmäistä päivääni opettajana olen valoittanut vuotta myöhemmin mm. tässä merkinnässä. Ensimmäistä päivää olen tuoreeltaan kuvannut tässä merkinnässä ja ensimmäistä kouluviikkoa taasen tässä. Sitä, että kokeissa/tehtäväkirjoissa keskitytään turhaan nippelitietoon olen kritisoinut yhdessä postauksessa - mikä olisikaan oikeastaan hauskempaa, kuin se, että kotitehtäviä tekevät oppilaat päätyvät blogiini googlettamalla Siwaa ja Aleksanteri Suurta, kun olen tässä merkinnässä kirjoittanut, että "Tuon kirjan valmiskokeet perustuvat pitkälti ns. "nippelitiedolle" ja suuremmat kokonaisuudet jäävät kaukaisiksi. Kuka esimerkiksi muistaa googlettamatta, miten Aleksanteri Suuren elämään liittyivät sanat Siwa ja Gordion?". Munan laittaminen vittuun liittynee tämän "Ime munaa vitun ämmä" -postauksen otsikkoon, joka oli suora lainaus kyseiseltä koulupäivältä. Muuten täältä ei kyllä kyseisenlaista toimintaa löydy, sorry!

Viikkotasolla hakusanoja katsoessa löytyy muutamia uusia: en halua tehdä opettajan töitä, etsin mielekästä työtä sekä huoralle munaa. Eivät taida liittyä toisiinsa nämä haut, toivottavasti ;) Tuosta ekasta hakulöydöstä olin aika surullinen - mistä ne nyt tuollaisella hakusanalla mun luo löytävät? Mä haluan kyllä tehdä töitä opettajana! Mielekästä työtäkin tämä on. Opeopiskelijoiden kesätyömahdollisuuksista kirjoittelin viime kesänä postauksen, joka ei ole kyllä kovin hyödyllinen, lähinnä itsestäänselvyyksiä siinä toistelen. Se löytyy täältä, jos sille haluaa aikaansa käyttää. Huorat ja munat liittyvät varmaan tuossa kuukausikatsauksesta löytyvään postaukseen, - kumpiakaan ei tästä blogista kyllä löydy. Huorittelua kyllä.

Päivätasolla blogiini on tultu hakusanoilla opettajan kesätyöt ja riittämättömyyden tunne opettajana. Opettajien kesätöistä en tiedä mitään, mutta riittämättömyyden tunteesta paljonkin. Koko blogi käsittelee kipuiluani tämän asian suhteen, joten en linkkaa mitään tiettyä postausta tähän.

Sellaisilla hakusanoilla meille tullaan, mites teille? 

2 kommenttia:

  1. Kuolen nauruun!!! :D Mun blogi ei ihan noilla hakusanoilla löydy :D

    VastaaPoista
  2. Aikamoiset hakusanat kyllä... Itse eksyin muistaakseni tänne blogiin alun perin sanan opettaja tai opettajuus mukana. - E

    VastaaPoista