tiistai 26. heinäkuuta 2011

Paniikki

Viikon päästä mun työsuhteeni on jo alkanut. Ja kahden viikon päästä tähän aikaan mun ensimmäinen tuntini on menossa. Ihan käsittämätön ajatus. Jännittää aivan tajuttomasti aina, kun ajattelen asiaa - joten olen käsitellyt asiaa suunnilleen niin kuin tähänkin asti, eli ollut ajattelematta sitä. Käsittelytapana ei ehkä se kaikkein hedelmällisin...

Sen verran olen saanut tehtyä, että olen luonut ensimmäisen viikon summittaisen lukujärjestyksen kaikille oppilailleni. Tämä oli aikamoista palapelin kasaamista, koska opetan useampaa luokka-astetta. Yksinkertaisintahan homma olisi toteuttaa niin, että kaikki luokka-asteet tekisivät samaa oppiainetta, mutta eri kirjoista, samaan aikaan. En kuitenkaan halunnut lähteä siihen, vaan teen mieluummin niin, että korkeintaan kahdella luokalla on samaan aikaan matikkaa/äikkää. Nuo aineet ovat ne, joissa oppilaat eniten tarvitsevat tukea (no, englannin jälkeen - mutta sitä en aio ensimmäisellä viikolla pitää ollenkaan).

Nyt siis pitäisi enää suunnitella kaikki ensimmäisen viikon tunnit... Minulla on käytössä kaksi kouluohjaajaa, joten heidänkin työnkuvaansa pitäisi hieman miettiä. Toisaalta se muodostetaan kuitenkin vasta silloin, kun pääsemme yhdessä suunnittelemaan syksyämme. En tosin tiedä, tulevatko kouluohjaajatkin päivää ennen koulun varsinaista aloitusta koululle - en muistanut kysyä sitä keväällä.

Työsopimusta ei ole vieläkään näkynyt, mutta palkkapäiväni sain palkanlaskusta tarkistettua. Olen tuon työsopimuksen perään kysellyt monta kertaa, eikä siellä kai mitään ongelmia ole - henkilö X ei vain ehtinyt tehdä sitä ennen kesälomaansa. Rehtori myös lupasi lähetellä postia heinäkuun aikana syksyyn liittyen, mutta eipä ole vielä tullut. No, onhan tässä vielä heinäkuuta jäljellä ;)

Jos ei tästä papatuksesta vielä selvinnyt, niin jännittää aivan käsittämättömän paljon.

6 kommenttia:

  1. Mutta onneksi sulla on rentouttava reissu ennen sitä, missä varmasti (tai ainakin toivottavasti) unohdat jännityksen hetkeksi ;)

    VastaaPoista
  2. Mari: No niinpä ;) Muuten tää nyt meniskin pelkäksi pussiinhegittelyksi tää loppukesä. :D

    VastaaPoista
  3. Tuli muuten tässa töiden ohessa törmättyä tämmöiseen: http://www.vesikoulu.fi/

    En tie oletko tuosta tietoinen tai onko edes mitenkään ihmeellinen opetusmateriaali, mutta ajattelin kuitenkin infota :D (Ja siis mitenkään en ajattele omia ammatillisia kiinnotuksia tässä vaiheessa ;) )

    VastaaPoista
  4. On muuten ihan hauska! Kiitos. Kaikki tietokonematskut on kyllä tarpeen, mulle vähän vinkattiin, että ne toimii motivaattorina hyvin tuon porukan kanssa. Tää pistetään siis tänä vuonna vitosilla kokeiluun :)

    VastaaPoista
  5. Jee! Oli siis oikein hyvin vinkki :) Pitää poimia vastaavia siis talteen kun surffailee.

    VastaaPoista
  6. Ehdottomasti! Pitäis olla kamalan ajan tasalla aina kaikista jutuista, mutta kun ei sitä kuitenkaan ehdi olla asiantuntija ihan kaikissa asioissa ;), niin on hyvä saada vinkkejä muilta.

    VastaaPoista