torstai 23. kesäkuuta 2011

Muuttojuhannus

Tänään oli viimeinen työpäiväni - loppukuun olen kesälomalla ja heinäkuun ensimmäisenä päivänä siirryn sitten työttömäksi kuukauden ajaksi. Tuossa mietin, että taidan olla ensimmäistä kertaa elämässäni virallisesti työtön - vai pitäisikö sanoa "töiden välissä" ;) 1.8. alkaakin sitten uusi työsuhteeni, joka ihanasti kattaa myös ensi kesän, eli ensi kesänä en ole työtön työnhakija. Ihanaa.

Tänään keskustelin muutaman juuri valmistuneen opiskelijakaverini kanssa, ja niin ne palaset tuntuvat vain joka puolella loksahtaneen kohdalleen, vaikka vielä muutama kuukausi sitten koko valmistumisrumba näytti yhdeltä hullunmyllyltä. Kaikilla on töitä, useimmilla koko ensi lukuvuoden sijaisuus, joillain jo virkojakin. Useat ovat saaneet myös haluamallaan tavalla jäädä alueelle, jossa opiskelimme - se on hienoa, koska vielä muutama kuukausi sitten tosiaan näytti siltä, että töitä saadakseen täältä täytyy muuttaa muualle, ainakin hakemaan kokemusta. Ei näköjään pidäkään.

Minä sen sijaan lähden vapaaehtoisesti. Tämä juhannus menee laatikoita pakatessa ja ensi viikolla lähdemme sitten uuteen kotikaupunkiimme ja uuteen kotiimme. Olen yrittänyt järjestellä tavaroita mahdollisimman fiksusti niin, että mm. ensi syksyä varten tarvitsemani roippeet olisivat samassa laatikossa, mutta aikamoiseksi sekasorroksi tämä pakkaaminen uhkaa kääntyä... No, nyt on aikaa, kun kaupunki hiljenee muiden hilpastessa mökkimaisemiin.

Työsopimuksen perään soittelin eilen. Kävin kuun vaihteessa näyttämässä tutkintotodistukseni koulutoimistossa ja sopimuksen piti tulla ennen juhannusta. Soitin sen perään tosiaan eilen, eikä onneksi siinä mitään sekaannuksia ole, asiaa hoitava ihminen ei ole vain ehtinyt tehdä sitä. Sopimus saapuu kuulemma heinäkuun lopussa ja palkka tulee elokuussa normaalisti ;) Eli tärkeimmät asiat ovat hoidossa.

Hyvää juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti