sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Olipahan viikko!

Syysloman jälkeinen kouluviikko oli suunnilleen sellainen jollaista odotin syyslomaa edeltävästä viikosta. Oppilailla oli vauhti päällä ja syysloman kuulumiset olivat päällimmäisinä ja voimakkaimpina mielessä koko ajan. Selvästi oli näkyvissä syysloman vauhti ja tietynlainen "kaikki heti mulle nyt" -mieliala, joka ei kouluun istu. Oppilaiden oli äärimmäisen vaikea odottaa omaa vuoroa - aina, jos joutui hetken odottamaan, alkoivat sijaistoiminnot (huutaminen, toisten ärsyttäminen, pelleileminen jne. kyllä te tiedätte). Viikon aikana käytettiinkin noin kymmenen oppituntia siihen, että keskusteltiin luokan säännöistä ja koulunkäyntitavoista.

Viikon aikana tein myös "kuuntelukierroksen" niiden opettajien kanssa, joiden tunneille omat oppilaani ovat integroituneet. Olin aika shokissa, kun tajusin, etteivät tunnit ole menneet ollenkaan niin, kuin olin ohjaajalta kuulleet. Toinen ohjaaja olikin kertonut, että ongelmia on ollut. Toinen taas on koko syksyn sanonut, että sujuu hienosti. Opettajat nyt kuitenkin antoivat palautetta, että homma ei suju ollenkaan. Nyt olenkin sitten pienen pohdinnan edessä - miten tästä eteen päin. Alkuviikkoon luvassa siis keskustelua ohjaajien kanssa.

Lisäksi viikkoon sisältyi yksi lastensuojeluilmoituksen tekeminen (ensimmäiseni) ja järjetön huoli oppilaasta. Olen järkyttyneempi kuin uskoin olevani, kun jouduin tällaisen tilanteen eteen.

Mutta hei - enää 7 viikkoa ja muutama päivä joululomaan ;) Jaksaa jaksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti