maanantai 29. elokuuta 2011

Maanantai

Tämän viikon maanantai olikin hieman vähemmän... maanantai. Aamulla väsytti aivan älyttömästi, mutta koululla olo parani ja kun sain vielä viettää aamun ensimmäisen oppitunnin vain kahden (!) oppilaan kanssa kolmistaan luokassa, oli ihana aloittaa viikkoa. Loppupäivä menikin sitten yleisessä sähinässä ja edes takaisin sinkoillessa, mutta hei - kuka sitä haluaisikaan opehuoneeseen keritä päivän aikana ;) Päivän viimeinen tunti oli myös harvinaista herkkua, sillä silloin sain viettää laatuaikaa yhden oppilaani kanssa kaksistaan. Koulussa nimittäin oli ainoastaan yksi luokkataso (muut olivat integroituina) ja kyseisen luokkatason oppilaista kaksi poissa. Siinähän sitä sitten juteltiinkin mukavia ja saatiin päivä rauhalliseen loppuun. Pieni rauhoittuminen tulikin kyllä tarpeeseen, sen verran olin saanut juosta ennen kyseistä tuntia. Päivän jälkeen onnittelin itseäni siitä, että olin muistanut käydä oppilaiden kanssa syömässä ja päästää kaikki kotiin, sen verran pönttö oli sekaisin.

Istumajärjestyksen radikaali pyöräyttäminen ympäri on auttanut todella paljon työskentelyrauhan suhteen. Olen ihan yllättynyt siitä, kuina tuollainen muutaman metrin mittainen matka pulpetilla "matkattuna" voi vaikuttaa siihen, millaisella tunnelmalla koulussa ollaan. Ei mun luokkani edelleenkään ole hiljainen eikä rauhallinen, mutta nyt kaikkiin oppilaisiin on mahdollista saada kontakti tuntien aikana, kun ne eivät mahdu "piiloon" toistensa pelleilyjen taakse. Ihmeen vähän oppilaat protestoivat uusia paikkoja vastaan - voisiko olla, että hekin ottivat syntyneen työrauhan tyytyväisinä vastaan?

Olen ilolla ja innolla seurannut luokkani toisen avustajan yhteistyötä luokkamme haastavimpien oppilaiden kanssa. Hänellä on homma täysin hanskassa ja häntä aidosti kiinnostaa oppia lisää niistä erityispiirteistä, joita lapsilla on. Pinna ei pala, vaan venyy - ja silti hän onnistuu olemaan napakka. Hän ei paineista liikaa, mutta ei myöskään päästä liian helpolla ja on kiinnostunut keskustelemaan oppilaista ja heidän ohjaamisestaan. On mahtavaa nähdä tällaista työskentelyä omassa luokassaan!

Opettaja-lehdessä oli ilmoitus NOPE (Nuori opettaja)-koulutuksesta. Olen kuullut noista koulutuksista paljon kehuja, joten taidan kysäistä rehtorilta, saanko lähteä kouluttautumaan. Matkat, majoituksen, ateriat ja ansionmenetykset korvaa OAJ, joten voisin kuvitella, että lupa irtoaa suhteellisen helpolla. Lähtekää muutkin nuoret opet mukaan, ties vaikka siellä törmättäisiin ;)

3 kommenttia:

  1. NOPE on aivan mahtava, mutta siihen pitää ilmoittautua todella nopeasti, nopeat syö hitaat on meininki :)

    VastaaPoista
  2. Rupesinkin tässä miettimään, että saakohan siitä enemmän vai vähemmän irti, jos on ollut työelämässä ennen sitä vain kolme kuukautta? Että pitäisköhän sitä mennä kuitenkin vasta ensi vuonna. Varasin sinne jo kyllä paikan, mutta voihan sen vielä perua. Tarvii miettiä, omaa jaksamistakin.

    VastaaPoista
  3. Ite oon kyllä heti menossa nopeen, kun pääsen! Tänä syksynä en, mutta keväällä koitan josko osuisi aikataulut paremmin. On kokemusta jo hyvistä SOOLin koulutuksista, joten odotan innolla! Uskon, että auttaa jaksamiseen ja saa vertaistukea. :) Plus tietty ihana hotelli kaikkine herkkuineen...

    VastaaPoista